Sabies que aquest any el sol assoleix la seva màxima activitat en els darrers 21 anys; un fenomen al voltant del qual s’especula i que començo amb el mínim al desembre de l’any 2019; registrant-se una mitjana de tan sols 1,8 taques mensuals; no t’ho perdis.
El sol assoleix la seva màxima activitat en els darrers 21 anys
S’ha conegut d’acord amb anàlisis i investigacions a càrrec del satèl·lit d’observació solar de la NASA SDO, la presència d’una enorme flamarada llençada a l’espai pel sol en direcció al nostre planeta.
Aquest esdeveniment ocasiono una gran taca solar les dimensions de la qual és equival a 7 vegades la mida de la terra i identificada com AR3354 i es va registrar el passat 2 de juliol.
En aproximadament 8 minuts del radiació emesa, proveïda de llum ultraviolada i raigs X; va pertorbar la ionosfera; zona important de la nostra atmosfera, indispensable per a la propagació de les ones de ràdio.
La interferència afecta les comunicacions en zones de l’oest dels Estats Units i algunes àrees del Pacífics; però sortosament només van durar una mitja hora.
Els analistes van classificar aquesta flamarada amb la categoria X.1; sent la lletra x, indicatius d’un fenomen potent; mentre que amb el número 1 se’n designa el nivell d’influència; afectant lleument els senyals de ràdio.
Tot i que cal assenyalar que des de fa segueixo el sol passa per mínims i màxims dactivitat; els que es registren dins de cicle daproximadament cada 11 anys.
Aquest tipus de fenomen és mesurat en funció de nombre de taques visibles al disc solar i encara que s’havia estimat que passava el juliol de 2025, pel que sembla es va presentar abans d’hora.
Sota l’enunciat sobre el fet que el sol assoleix la seva màxima activitat en els darrers 21 anys; s’aprofito per fer tota una sèrie d’especulacions; sent una d’aquestes advertències que van circular a les xarxes socials.
Amb elles s’indicava que el dia 23 d’abril del 2023 es presentaria una tempesta solar amb altes radiacions i que els éssers humans només tindrien un 23% de probabilitat de sobreviure, cosa que evidentment va ser falsa.
Però el que és cert és que el camp magnètic del Sol experimenta un cicle, dins del qual aproximadament cada 11 anys els seus camps magnètics canvien completament; cosa que comporta alteracions a nivell del pol nord i sud. Considerant-se alhora que requereix d’altres 11 anys per a reptes novament la seva posició inicial.
Els que han observat la tempesta magnètica solar, indiquen que provoca aurores boreals de colors vermellosos, especialment observables a llocs del planeta com els Estats Units, Alemanya i Espanya.
La tempesta solar anunciada per al nostre planeta durant aquest any arribo el 23 d’abril i afortunadament no genero conseqüències greus per a la humanitat; encara que tots vivim atents als esdeveniments que es generen al nostre univers i esperem que cap d’ells es converteixi en una amenaça per a la terra.
Però el que és clar és que el sol assoleixo la seva màxima activitat des de fa 21 anys i això va ser un element de risc per als habitants del planeta; els qui temien la radiació que fos emesa a través de la flamarada d’aquesta estrella, la qual només genero un nivell 1 de pertorbació.
Específicament la tempesta solar va tenir lloc entre la nit del diumenge 23 i la matinada del dilluns 24 d’abril i va ser ocasionada per una erupció solar llançada en adreça a la terra; la que, en conseqüència, pateix una pertorbació en entrar en contacte amb l’energia procedent del sol.
Aquesta erupció solar travessa la magnetosfera terrestre i accedeix pels dos pols del planeta, originant aquest cas aurores polars i pertorbacions en les transmissions radials.