Et donem a conèixer 3 restaurants amb estrella Michelin d’Andalusia has de visitar en realitzar els teus recorreguts per aquest bonic territori d’Espanya i allà degustar plats tradicionals que et deixessin impressionat moltes altres delícies dignes de paladars exigents i refinats; no te’ls perdis.

Què són les estrelles Michelin?

Es tracta d’un reconeixement implementat durant l’any de 1936, mitjançant el qual la companyia automotriu homònima qualifica la qualitat, la creativitat i la cura especial, dedicada pels restaurants a l’elaboració dels seus platets.

Neix pràcticament després de la idea dels germans André i Edouard Michelín, a oferir un atractiu turístic per als viatgers; els qui indubtablement requerien menjar i descansar al llarg dels seus recorreguts.

Per això van crear l’any de 1900 la seva guia Michelin, que era distribuïda en restaurants i hotels situats als voltants de les carreteres.

Aquest tipus de revista publicitària, va ser al començament regalada amb la compra de pneumàtics, però comercialitzada posteriorment l’any de 1920; implementant-se alhora amb la premiació dels millors restaurants en base a l’assignació d’estrelles Michelin.

Per això cada establiment candidat rep quatre visites d’inspectors per tal d’assolir la seva primera estrella; rebent una segona, després de deu inspeccions nacionals i franceses; però la tercera només li és atorgada, després d’un minuciós escrutini a càrrec d’inspectors internacionals.

Només pocs establiments i xefs arriben a aquest èxit; que els reporta entre altres coses que són bons a la seva categoria i compten amb fama nacional a més de comptar amb una cuina excepcional que els posiciona dins dels millors del món; sent suficient justificatiu, per visitar l’establiment, el fet de tenir l’honor de menjar-hi.

3 restaurants amb estrella Michelin d’Andalusia

Seguint aquesta línia d’idees, aquí us donem a conèixer 3 restaurants amb estrella Michelin d’Andalusia; on no només degustar plats exquisits sinó també guardonats amb el reconeixement mundial.

Unit al fet que Andalusia és una destinació visitada per infinitat de turistes; els qui hi troben tot el que estan buscant i dins del qual l’oferta gastronòmica sol es molt àmplia; per tant, per reduir la llista, t’indiquem 3 tempos del bon menjar, que hauràs de visitar almenys una vegada a la vida:

Aponent al Port de Santa Maria, amb la presència del famós xef del Mar Ángel León; qui crea delícies noves, posant èmfasi a la seva cuina marítima dolça.
• Noor de Còrdova, sota la direcció de Paco Morales; el menú del qual està basat en la cuina andalusí; amb plats com la ucronia dignes de qualsevol califa i que han estat lloats per diferents comensals.
Bardal a la localitat de Màlaga; un restaurant de ronda ubicats a pocs metres de la plaça de bous del del Pont Nou. Sens dubte el seu menjar és exquisit i el xef exhibeix al pit les estrelles obtingudes com a reconeixement a la qualitat de la seva cuina.

Cal assenyalar que les estrelles Michelin és un dels sistemes de qualificació atorgats als millors restaurants a nivell internacional; de fet, un incentiu als xefs per competir entre ells, ser creatius i innovadors.

Al mateix temps aquesta menció honorifica és una important referència turística, seguida pels viatgers a l’hora de determinar si val la pena o no desviar-se per conèixer un restaurant i assaborir els platerets que s’hi ofereixen.

Alguns d’aquests restaurants tenen un menú d’especialitats elaborades a partir d’ingredients locals i combinats mitjançant tècniques avantguardistes, obtenint com a resultat sabors nous i únics.

Tot això és afavorit amb l’aparença física de les seves instal·lacions, il·luminades sota un ambient sofisticat, envoltats de jardins i estany a més de vistes panoràmiques indescriptibles.

Si us ha semblat interessant el contingut d’aquest post, no us perdeu els altres articles que ja es troben publicats al nostre lloc web. Ens dediquem a informar-te el més actual de Catalunya.